quinta-feira, 8 de novembro de 2007

Ihminen ei huomaa hyvää

"Yleisesti ottaen ihmiset odottavat koko elämänsä ajan jotain ulkopuolelta tulevaa hyvää. Vaikka se on jo olemassa hänen omassa elämässään, hänellä ei ole aavistustakaan siitä. Tarkoitan, että vaikeinta on hyväksyä tietoisuus hyvästä - koska jo itse havainto on yksi suurimmista hyveistä.



Tämä näyttää olevan ihmiskunnan suurin tämänhetkinen ongelma: tietoisuuden puute saamastaan hyvästä. Havaitakseen minkä tahansa vahingollisen virheen, on ensin tiedostettava kaikkialla oleva hyvä. Koska ihminen ei ansaitse saamaansa hyvää, hän ei anna sille sitä arvoa, mikä sille kuuluu. " Kirjasta Norberto Keppe "Sairauksien alkuperä".



Me elämme joka hetki Jumalan valtakunnassa, vaikkemme sitä huomaakaan. Meille on annettu tämä paratiisi ja samoin tietoisuus hyvästä, mutta havainto niistä on hämärtynyt. Emme huomaa että planeettamme on paratiisi emmekä sitä, että kaikenlainen hyvä ympäröi meitä ja että meillä on sisällämme samoin tietoisuus kauneudesta ja hyveestä. Niinpä maapalloa tuhotaan raa´asti, aivan niin kuin se ei olisi meidän kotimme. Ei tule kestämään kauan, kunnes luonnonkatastrofit, jotka ovat ihmisen toiminnan seurausta, tulevat pakottamaan ihmisen seinää vasten. Ilmasto ajautuu valtavaan epätasapainoon, mehiläiset ovat jo sairastuneet, elämän olosuhteet murenevat.



Sana hyve on kadonnut kielenkäytöstä. Tuntuu ikään kuin hyve kuuluisi johonkin arkaaiseen menneisyyteen. Tai sanalla on jollakin lailla tekopyhä kaiku - aivan kuin olla rehellinen olisi olla tekopyhä. Hyve merkitsee kuitenkin hyvän tekemistä, oikeaa toimintaa. Huonolla toiminnalla on aina huonot seuraukset. Kaikki haluavat hyveen seurauksia, ei paheen. Kun ihminen tottuu paheeseen täällä, kuinka hän yhtäkkiä ajattelee haluavansa hyvettä tuonpuolisessa. Pahe johtaa meidän paratiisimme tuhoutumiseen. Se on ihmisten valinta - ihmiset siis haluavat sitä. Mutta on nähtävä, että se valinta on kateuden valinta: kateushan merkitsee "olla näkemättä" (latinaksi invidere = ei nähdä).

ML

Voit aina lähettää palautetta osoitteeseen:

markku@stop.org.br

Kiitos saamastani palautteesta.

Kirjoja voit ostaa osoitteesta:

marja.kokkinen@analyyttinentrilogia.net

Nenhum comentário: