quinta-feira, 16 de agosto de 2007

Toiminta on olemisen alku

"Ihminen ymmärtää vain sen, mitä tekee: aito tieto ja viisaus tulevat vain puhtaasta toiminnasta. Tietämättömyys ja sairaus johtuvat puolestaan häiriintyneestä käyttäytymisestä. Ihminen havaitsee vain sen, mitä tekee. Tämä tarkoittaa tietenkin, että ihmisen täytyy käyttäytyä edes hieman terveesti ollakseen tietoinen (hyvästä ja pahasta).

Haluan osoittaa, että tominta ohjaa jopa älyä. Äly ei täysin käsitä, mitä ihminen on, koska äly on vain pieni osa toimintaa. Voidaan siis sanoa, että ajattelu on toiminnan sivutuote eli vain osa olemista. Toiminta on olemista. Tarkoitan, että ihminen on toimintansa kaltainen. Jos hänen toimintansa on rakkaudellista ja järkevää, hän on terve - mutta jos se on kateellista ja järjetöntä, hän on sairas. " Norberto Keppe: "Sairauksien alkuperä", s. 121

Ihmisellä on mahdollisuus toimia hyvin, tai vähemmän tuhoavasti tai järkevästi. Eräs asiakas sanoi, ettei hänellä ole oikean äidin mallia sisimmässään, koska hänen äitinsä oli aina hyvin tasapainoton. Kuinka hän tietää, että äiti on tasapainoton? Koska hänellä on juuri se hänen peräämänsä oikean äidin malli sisimmässään. Se on universaali käsite.

Mutta toiminnan me valitsemme. Jos ihminen juo, hän sanoo syyksi, ettei kestä elämää. Ei kestä aurinkoa, ei sadetta, ei työntekoa ja ponnistuksia, ei rakkautta tai pettymyksiä. Juomalla hän tuhoaa itseään, mutta hän tietää myös, mikä olisi oikeampaa ja terveempää toimintaa. Se tieto meissä on universaalissa muodossa. Emmehän me voi tuhota itseämme kärsimättä seurauksista.

Juuri ponnistus, toteuttaminen antavat ihmiselle suuren tyydytyksen. Näyttää kuitenkin siltä, että suurin osa ihmisistä on harhautunut uskomaan, että tyydytys tulee aistinautinnoista tai rahasta. Siksi maapallomme on vaarassa - etiikka, taide, todellinen tiede on jätetty sivuun ja ihmiskunta haluaa vain sitä, mikä on itse asiassa illuusiota - rahaa ja nautintoa.
Siinä on kysymys kollektiivisesta itsemurhasta.

terv. ML
Voitte lähettää kommentteja osoitteeseen:
markku@stop.org.br

Nenhum comentário: