quarta-feira, 29 de agosto de 2007

Pörssiromahdukset ovat tärkeitä varoitusmerkkejä (oireita) siitä, että taloudella on väärä suunta

"Se, mitä osakemarkkinoilla tapahtui lokakuussa 1987, merkitsi vain hintojen mukautumista todelliselle tasolleen. Se oli kuin kuume sairaassa elimistössä, varoitus infektiosta, joka täytyy voittaa - jottei koko keho menehtyisi. Täsmälleen samoin on käynyt ennenkin: vuosina 1819, 1837, 1857, 1873, 1893, 1907 ja 1929 - mutta tähän mennessä kansa ei ole onnisunut tiedostamaan, mitä on romahduksen takana, eikä ongelmaa ole sen vuoksi ratkaistu.

Pörssiromahdus osoittaa, että
1) talouden suunta on väärä, koska se perustuu keinotteluun
2) rahaa on enemmän kuin markkinat sietävät
3) jos jatkamme näin, joudumme vaaralliseen vaiheeseen, sillä tällä kertaa romahdus tulee olemaan aiempia pahempi.

Uskon, että tämä(nhetkinen) taso säilyy vain länsimaisen valtioryhmän keinotekoisesti tukemana. Niiden etujen mukaista on säilyttää arvopaperipörssit ja ne riistävät kehitysmaita. Voimme huomata, että kolmas maailma ylläpitää koko planeettaamme:
1) myymällä raaka-aineita halvalla ja
2) ostamalla teollisia, tieteellisiä ja teknologisia tuotteita kultaakin kalliimmalla.

---

Jos talletat 100 000 ja sitten nostat sen, se on pankin ongelma. Mutta jos talletat miljoonan, sen takaisin saaminen onkin sinun ongelmasi. Miljonäärinä olemisessa on riskinsä. Jos pidettäisiin tarkastus ja laskettaisiin kaikissa pankkilaitoksissa todellisuudessa olevan rahan määrä, ihmiset tulisivat olemaan erittäin pettyneitä huomatessaan, että heidän säästönsä ovat olemassa vain tietokoneella. Todellisuudeessa pankki toimii kuin "rahatehdas", joka käyttää paperipinoja ja liikekumppaneitaan lisätäkseen varallisuuttaan. Sillä hetkellä, kun tallettajien luottamus loppuu, pankki joutuu välittömästi vararikkoon.

Tällaisen laitoksen epärehellisyyttä kuvaa parhaiten se, että se ei pysty milloinkaan palauttamaan tallettajille vastaanottamaansa rahamäärää. Se on käytetty kiinteistöjen ja toimistojen ostoon, sitä on lainattu yrityksille ja sillä on ostetuttu arvopapereita, obligaatioita ja osakkeita. Pankkilaitos pysyy pystyssä vain , josa talletuksia on jatkuvasti paljon. Tuskin on olemassa sellaista pankkia, joka pystyisi palauttamaan kaikki valstaanottamansa rahat. Jos sinulla "on" miljoonan talletus, saat olla varma, että voit saada sen takaisin vain niin kauan, kun ihmiset luottavat tuon yrityksen "vilpittömyyteen.", ja sijoittavat sinne kovalla työllä ansaitsemansa rahan, siis antavat katteen talletuksellesi.

Siitä asti kun ensimmäiset pankit perutstettiin, ne ovat yrittäneet iskostaa kansaan ajatusta, että säästäminen olisi rahojen säilyttämistä näissä laitoksissa. Jotta se olisi houkuttelevampaa, alettiin maksaa korkoja ja rohkaista ihmisiä keinotteluun. Sen seurauksena ihmiset ovat nyt saaneet väärän ajatuksen, että heillä olisi rahaa, jota todellisuudessa ei ole olemassakaan."

Lyhennelmä otsikon artikkelista: Norberto Keppe, "Työ ja pääoma", s. 259 - 261
terveisin ML
Voit aina lähettää palautetta osoitteeseen : markku@stop.org.br
Kiitos saamastani palautteesta.

Nenhum comentário: